DK | EN
Kasper 2.jpg

KASPER BRYGGER PÅ EN LYS FREMTID

I PRAKTIK HOS ROYAL UNIBREW. Kasper Gundestrup Sørensen studerer på MSK, men bor i Faxe. Alligevel havde han aldrig skænket Faxe Bryggeri en tanke som muligt praktiksted før en dag for et års tid siden.

Af Ole Jeppesen Kommunikation

Den unge maskinmesterstuderende var dengang på jagt efter et godt studiejob og havde derfor banket på hos Royal Unibrew i Faxe. Studiejobbet kom kort efter i hus, men samtidig startede en løs snak om fremtiden.

”De spurgte, om jeg havde fundet et praktiksted, hvilket jeg svarede afvisende på. Så snakkede vi lidt frem og tilbage om mulighederne, og langsomt tog en aftale form. Det havde jeg ikke set komme, for på Maskinmesterskolen bliver der set lidt skævt til bryggerierne,” forklarer Kasper og uddyber:

”De fleste tror, at det udelukkende drejer sig om PLC-styring og robotter – det troede jeg også engang - men det er faktisk det eneste, jeg ikke har rodet med endnu. Så her er jeg altså, og det er super fedt,” siger Kasper med et stort smil.

Den unge maskinmesteraspirant lærte hurtigt at finde rundt på bryggeriet, der holder fast i visse af bryghus-traditionerne:

”Der er stadig en fadølshane i kantinen, men folk holder tydeligvis igen. Det er ikke som i gamle dage, hvor jeg tror, den fik fuld gas,” som han siger.

Meget mere management

Han er den første maskinmesterpraktikant i huset, så han skulle også først have godkendt Faxe Bryggeri som praktikplads. Det gik som smurt, og nu sidder Kasper ved bordet i et mødelokale, hvor han har ”kontor” for tiden på grund af pladsmangel.

”Det betyder ikke det store, for langt det meste af tiden er jeg i tapperiet, hvor jeg er indblandet i mange, mange forskellige opgaver. Jeg har blandt andet ofte ansvaret for vores såkaldte tavlemøder, hvor status for produktionskolonnerne bliver listet op, og hvor løbende vedligehold og udbedring af eventuelle fejl bliver planlagt og bestilt ved de forskellige tilknyttede håndværkere,” siger han.

Selvom bryggeriet efterhånden er gammelt i gårde, er der rigeligt med plads til nytænkning:

”Jeg har haft ansvaret for projektering og implementering vedr. opmærkning af samtlige rør på tapperiet med GHS-faresymboler. Det har været en større omgang, og jeg tror, at håndværkerne har påført små to kilometer klistermærker. Jeg har også været med i implementeringen af nogle nye arbejdsgange i forbindelse med, at værkstedet i stigende grad skal være en selvstyrende enhed. Vi anvender blandt andet 5S-metoden [et administrativt værktøj, der skaber øget effektivitet via system og orden i en produktion, red.], som jeg også har stiftet bekendtskab med på MSK,” beretter han entusiastisk.

Bachelorprojekt der giver god mening

Kasper har nu kastet sig over bachelorprojektet, der går ud på at undersøge effekten af at ændre bundene i de PET-flasker [plastflasker i materialet polyetylentereftalat, red.], der bliver anvendt i produktionen.

”Flaskerne formes ved, at man opvarmer materialet let og blæser det op inde i den ønskede form. Ved at ændre på bundens design vil man kunne blæse ved et lavere tryk og derved spare energi. Mine beregninger viser, at vi kan gå 10 bar ned i tryk fra 40 til 30 bar. Det vil give en årlig besparelse på 400.000 KWh om året,” anslår Kasper Gundestrup Sørensen.

Hertil kommer formentlig en række positive sideeffekter:

”Vi vil opnå øget driftssikkerhed og redundans ved at belaste materiellet mindre, der vil være mulighed for besparelser på service – og formodentlig vil vi generelt kunne gå over til tyndere og dermed lettere flasker, som er billigere at producere grundet den mindre plastmængde. Vi producerer årligt 40-50 mio. halvlitersflasker, og dertil kommer de andre størrelser. Så det er ikke småpenge, der er på spil,” uddyber den kommende maskinmester.

Svært at vænne sig til at være praktikant

Kasper har med egne ord ”altid haft et job”, så praktiktiden har ikke kun været en dans på roser:

”Det er faktisk lidt underligt at være praktikant - at ens funktion mildt sagt ikke er livsnødvendig for at holde skuden på ret køl. Jeg har altid været vant til at løse en opgave, at være et led i kæden. I starten deltog jeg jo fortrinsvis i forskellige møder, sugede til mig og den slags – og havde i mindre grad ansvar. Selvfølgelig er det sådan, det må være, og det blev jo også hurtigt bedre - men jeg nyder virkelig at være i gang med bachelorprojektet nu,” fastslår Kasper.

Længere fremme venter eksamen og den egentlige karriere – og det passer ham storartet:

”Jeg er blevet ret hooked på fødevareproduktion i stor skala, må jeg sige. Det dér med, at maskineriet skal køre videre, mens man servicerer det – og at der er en masse regler og retningslinjer, man skal manøvrere indenfor… Det er spændende,” synes Kasper – men erkender, at det kan ende med at blive næsten tilfældigt, hvad han kommer til at at lave:

”Faget rummer vildt mange muligheder, og vidt forskellige stillinger popper hele tiden op alle mulige steder i Danmark og i udlandet. Det er et kæmpe stort privilegie, men betyder jo samtidig, at det er ganske svært, hvis ikke umuligt, at spå om fremtiden…”

FAKTA om Royal Unibrew i Faxe

  • Faxe Bryggeri blev grundlagt af Nikoline og Conrad Nielsen i 1901
  • Bryggeriet faciliterer Europas største produktion af eksportøl og Skandinaviens største tanktårn (30 meter højt / rummer 60 mio. flasker øl)
  • Faxe var de første herhjemme der producerede dåseøl
  • Er foruden Albani i Odense det eneste tilbageværende danske bryggeri i Royal Unibrew

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) ----------------------------------------------------------------------------------------------