DK | EN
Åbningsreception 2.jpg

FESTLIG ÅBNINGSRECEPTION PÅ MASKINMESTERSKOLEN KØBENHAVN

Torsdag d. 28/9 vil for fremtiden stå som en stor milepæl i Maskinmesterskolen Københavns historie. Det blev nemlig dagen, hvor skolen officielt indviede de nye rammer i Lyngby. Med fest og farver tilmed.

Tekst: Ole Jeppesen Kommunikation

Der var rød løber, flag og jazz - der var bobler, moderne pindemadder og en lang række glædesstrålende taler. Alt gik helt efter bogen, ja tilmed bedre, da Maskinmesterskolen København, i daglig tale MSK, fejrede sit nye domicil på Gyrithe Lemches Vej 20 i Kgs. Lyngby.

Gyrithe Lemche (1866-1945) var - i parentes bemærket - en navnkundig forfatter og kvindesagsforkæmper, hvilket i grunden er meget passende. Det nye MSK kommer nemlig forhåbentlig med tiden til at huse flere og flere kvindelige maskinmesterstuderende. Det er i hvert fald én af mange søde fremtidsdrømme for den nye skole.

De moderne faciliteter omfatter blandt andet en ny værkstedsskole, et nyt kølelaboratorium i verdensklasse samt topmoderne 3D simuleringsfaciliteter, som virkelighedsnært kan simulere et kæmpe kraftværk samt motor- og kontrolrum i et stort skib. Samlet budget for byggeriet: 130 millioner kroner.

Store ord fra den høje talerstol

Tilbage til festivitassen og talerækken. Emner som ’Forbedrede samarbejdsvilkår’ og ’fortid versus fremtid’ gik nemlig igen i flere af talerne, som blev leveret til de 200 gæster fra festsalens talerstol. MSK’s bestyrelsesformand var den første til at tage ordet efterfulgt af vicepræsidenten fra Shanghai Maritime University, Lyngby-Taarbæks borgmester, vicedirektøren i Styrelsen for Videregående Uddannelser samt direktør og maskinmester Ole Pyndt Hansen.

MSK’s rektor, Erik Andreassen, agerede først og fremmest toastmaster, og vi fangede ham, da talerækken var vel overstået, hvorpå den mere uformelle del af receptionen kunne begynde:

”Det er en stor dag for MSK, for vi er nu tilbage i eget hus. Vi stødte mod loftet på den gamle adresse, og det var på høje tid at ekspandere. Det kan man rolig sige, at vi har gjort med den nye skole, idet vi nu råder over 12.000 kvadratmeter. Næsten en fordobling,” sagde den tilfredse rektor – og uddybede:

”Her har vi fået plads til at skabe en skole, som de studerende gerne vil opholde sig på uden for undervisningstiden, forudser jeg. Vi har med andre ord fået skabt et attraktivt studiemiljø – og samtidig et campus, som rummer spændende muligheder for samarbejde med TEC og KNord. Jeg er både glad og stolt af hele holdets flotte indsats!”

En kæmpe buket roser

Uddannelses- og forskningschef Lene Daugaard udtrykte også store forventninger til effekten af de splinternye rammer:

”Det er helt fantastisk. Både undervisere og studerende har langt bedre vilkår nu. Vi håber selvfølgelig, at det vil gøre os ekstra attraktive for studerende, der vil komme og være hos os – men også at vi her kan udvide porteføljen af spændende tilbud til virksomhederne,” sagde hun blandt andet og gav stafetten videre til ressourcechef Thomas B. Dragø:

”I dette hus kan vi videreføre den flotte udvikling, vi har været inde i siden 2008. Der stod vi med 200 studerende og et elendigt studiemiljø, men gradvist forbedrede vi rammer og indhold og tiltrak dermed flere og flere studerende. Nu er der 850 studerende, og vi har samtidig fået faciliteter, som stiller os endnu stærkere end før,” sagde han.

Bestyrelsesformand Bertel Johansen leverede den sidste salut:

”Det er i høj grad en fremtidssikring af skolen, som jeg tror, de studerende lynhurtigt vil vænne sig til og få stor glæde af. Den er ikke for skrabet, så man føler sig som på en kaserne – og den er ikke for strømlinet, så man er ’bange’ for at bruge den. Skolen passer perfekt til maskinmestre,” pointerede Bertel Johansen.

Det nye MSK i Lyngby har kapacitet til at kunne rumme helt op til 1.100 maskinmesterstuderende.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) ----------------------------------------------------------------------------------------------