Gruppebillede2019-205.jpg

NYT KULD MASKINMESTRE I AKTION

Årets sommerdimittender fra Maskinmesterskolen København (MSK) har netop forladt reden. De er 100 procent flyvefærdige, topmotiverede – og kisteglade!

Af Ole Jeppesen, journalist

Spørgsmål: Hvad får man, hvis man blander en blændende dygtig teknisk altmuligmand med en topmoderne leder? Svar: Man får en dimittend fra MSK. Det har erhvervslivet for længst fået øje på, og derfor bliver det sparsomt med sommerferien for mange af de nyslåede maskinmestre.

”Jeg får ret præcist to fridage, for mandag starter jeg i en konsulentvirksomhed i Værløse. Det glæder jeg mig meget til. Det er rigtig rart at være færdiguddannet. Der er en ro i maven nu, som ikke har været der i fire et halvt år,” siger maskinmester Emil Sander med et stort grin.

”Det er meget ambivalent, at jeg om lidt skal gå ned ad gangene for sidste gang. Nu har jeg brugt så meget tid - både dag og nat – herude, så det er da underligt. Men det har været et godt forløb, så stor respekt herfra for MSK og de ansatte,” lyder afskedssalutten.

Rektor er ikke vemodig – rektor er stolt

Første mand på talerstolen til dimissionen var rektor Erik Andreassen, som ikke er i stand til at underspille sit syn på maskinmesterens egenskaber.

”Det er det bedste fag og den bedste uddannelse. Jeg er så stolt. Det er en festdag og en mærkedag. I dag sender vi et færdiguddannet hold ud på et arbejdsmarked, som kvitterer med stor tilfredshed, lav arbejdsløshed og store lønninger. Det betyder noget for skolen,” siger Erik Andreassen.

Årets festtale blev efterfølgende leveret af formand for Danske Maritime, Bjarne Foldager:

”Jeg roste uddannelsen og kom med to gode råd: Sørg for at få en masse praktisk erfaring med hænderne dybt plantet i sagerne – og sørg for at stifte bekendtskab med internationalt arbejde. Begge dele er både vigtigt og spændende. Det var en stor fornøjelse at tale til holdet, som har knoklet og sejret,” siger Bjarne Foldager, som foruden formandskabet i Danske Maritime er CEO i MAN Energy Solutions.

Uddannelse: Tjek! Job: Tjek!

En af de glade dimittender, der nu ser frem til at få lønnet arbejde op under neglene, er Casper Andersen.

”Det er dejligt og lidt af en forløsning. Det nåede at blive en hård omgang til sidst, men det er gået godt. Og så har jeg fået et job fra på mandag; en stilling, hvor jeg faktisk kommer til at anvende langt de fleste kundskaber, som har jeg har tilegnet mig på MSK,” konstaterer han.

”Jeg føler mig klar til at give den fuld gas de næste fem til ti år og derefter se på, om jeg måske skal skabe mit eget eller forsøge at nå op i graderne i det etablerede system,” siger Casper Andersen.

Næste gang, MSK finder de hvide duge og den flotte lagkage frem, er i slutningen af januar 2020. Her er der således dømt vinterdimission af endnu et hold tekniske tusindkunstnere, som ved hvor lederskabet skal stå…