DK | EN
1. hold på værkstedskole.jpg

Nye maskinmesterstuderende starter uddannelsen på Bornholm

12 kommende studerende på MSK er nu begyndt på uddannelsen til maskinmester på Campus Bornholm i Rønne, hvor de er i gang med værkstedskoleforløbet, inden de skal ni måneder i virksomhedspraktik.

For første gang nogensinde er det nu muligt at begynde uddannelsen til maskinmester på Bornholm. Det skyldes et samarbejde mellem Maskinmesterskolen København og Campus Bornholm i Rønne.

12 nye studerende er gået i gang med ni måneders værkstedsskoleforløb på Campus Bornholm. Herefter venter ni måneders værkstedspraktik i en virksomhed, som også kan blive en bornholmsk virksomhed, hvis de studerende ønsker det.

Garanti for bolig og praktikplads
Der er er allerede så mange bornholmske virksomheder, som ønsker maskinmesterstuderende i praktik, at der er garanteret værkstedspraktik til alle tolv studerende. Fem af de tolv studerende er flyttet til Bornholm fra andre steder i Danmark for at begynde uddannelsen til maskinmester.

»Vi har tilstræbt at gøre det så nemt og attraktivt at flytte til Bornholm som muligt ved at give de studerende en boliggaranti og en fuldt udstyret og møbleret bolig. Desuden er der også en garanti for, at alle de studerende kan få deres værkstedspraktik på en lokal bornholmsk virksomhed, hvis de ønsker det. Vi vil gerne fastholde de studerende på Bornholm så længe som muligt, så de forhåbentlig overvejer at bo og arbejde her igen, når de har afsluttet deres uddannelse på MSK,« siger Jens Peter Koefoed, leder af håndværksafdelingen på Campus Bornholm.

Lokal udvikling og vækst
For MSK giver samarbejdet med Campus Bornholm nu et udvidet optagelsesgrundlag for den populære maskinmesteruddannelse.

»Vi er glade for og stolte af, at der har været så stor søgning til Bornholm, at det er muligt at oprette et hold. Maskinmesteruddannelsen er en eftertragtet uddannelse, hvor de studerende hurtigt kommer i job efter endt uddannelse. Med dette nye tiltag ser MSK gode muligheder for, at det kan bidrage til lokal udvikling og vækst hos de bornholmske virksomheder,« siger Erik Andreassen, rektor på MSK.

»Samarbejdet med Campus Bornholm har hele vejen igennem været fortrinligt, og vi ser frem til, at vi i fællesskab styrker maskinmesteruddannelsen på Bornholm,« siger han videre.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) ----------------------------------------------------------------------------------------------