Kurser i køleteknik (KMO) og efteruddannelse for maskinmestre

Kursusoversigt: Styrk dine kompetencer indenfor køle- og varmepumpeteknologi

På Maskinmesterskolen København udbyder vi følgende kurser i køleteknik:

Kølemontør type 1 kursus (kølecertifikat)

Kølemontør kurset udløser et almindeligt kølemontørcertifikat efter Arbejdstilsynets regler. Som kølemontør type 1 har du ret til at montere, påfylde, reparere, vedligeholde osv. anlæg med mere end 2,5 kg. kølemiddelfyldning. Kølekurset henvender sig til maskinmestre og tilsvarende uddannede.

Læs mere om kølekurset og kølecertifikat

Køle- og varmepumpekursus F-gas kategori II (KMO certifikat)

Vi udbyder et kursus i køleteknik og varmepumpe F-gas kategori II, hvor du får undervisning i at montere køle- og varmepumpeanlæg. Du får desuden viden om brandbare kølemidler samt håndteringen af disse via kurset. Kurset er tilpasset EU forordning 2015/2067 F-gas kategori II.

Læs mere om kurset og tilmelding til F-gas kategori 2

F-gas kategori II instruktørtrænerkursus

Maskinmesterskolen København udbyder i samarbejde med KMO et nyt kursus, som er målrettet undervisere på undervisningsinstitutioner og kursuscentre, hvor der afholdes F-gas kat II (KMO-kursus).

Læs mere om kurset for undervisere

Dagskursus i LUFT/LUFT varmepumpemontage

Vores dagskursus i LUFT/LUFT varmepumpe montage og serviceeftersyn henvender sig til kursister, der allerede er tilmeldt vores øvrige køletekniske kurser – eller som minimum allerede har en F-gas kategori II certificering.

Læs mere om dagskursus og tilmelding til varmepumpemontage

Hvad siger kursisterne?

”De to undervisere er yderst kompetente indenfor køleteknik med hver deres kompetenceområde indenfor faget. Jeg har haft fornøjelsen af at deltage på kurserne og kan klart anbefale det til alle maskinmestre, som arbejder med køl til dagligt.”

Jonas Lundh, konsulent for køle- og varmepumper, Niras

”Det er et super kursus og kan klart anbefales til alle maskinmestre, der vil have mere viden indenfor området. Afvekslingen mellem teori og praksis gør kurset spændende, og man får rig mulighed for at tage fat selv.”

Lars Henningsen, Group Lead – Rail Electrification, Siemens

”Kæmpe anbefaling af kurserne på Maskinmesterskolen København, hvis du skal have opdateret din viden om køleanlæg og varmepumper. De to undervisere supplerer hinanden perfekt, og deres erfaring, ekspertise og nysgerrighed skinner igennem i kurserne og hus kursisterne der gennemfører deres uddannelse her! Kurserne er i øvrigt yderst anvendelige i forhold til efterspørgslen på arbejdsmarkedet, hvor viden om køleteknik og varmepumper er i kraftig vækst.”

Christian Petersen, Product & Association Manager, Vaillant Nordic

Maskinmester videre- og efteruddannelse

Er det muligt at videreuddanne sig med en professionsbachelor som maskinmester? Ja, efteruddannelse som maskinmester er bestemt en mulighed.

Som færdiguddannet maskinmester har du en række muligheder for videreuddannelse:

  • Du kan eksempelvis videreuddanne dig med en master f.eks. Master in Management of Technology MMT.
  • Du kan for eksempel også læse en kandidat i Produktion på Aalborg Universitet.
  • Derudover kan du tage en diplomuddannelse i Ledelse eller en teknisk diplomuddannelse.

Læs mere om efteruddannelse som maskinmester på UddannelsesGuidens hjemmeside nedenfor:

Fra maskinmester til ingeniør

Uddannelserne til maskinmester og ingeniør kan ikke sidestilles med hinanden. Ingeniøren har med sin søjleuddannelse en dybdegående viden om et fagområde og omtales ofte som specialist. Maskinmesteren har derimod en bred overordnet viden om mange fagområder, hvorfor maskinmesteren typisk beskrives som generalist.

Flere færdiguddannede maskinmestre ender med at få arbejde i ingeniørvirksomheder eller får jobtitler som automationsingeniør, driftsingeniør, el-ingeniør, offshore engineer, vedligeholdelsesingeniør m.fl. I disse tilfælde vil maskinmesteren dog stadig bruge sin brede faglige viden til at løse stillingens forskellige arbejdsopgaver.

KMO: KØLEBRANCHENS MILJØORDNING

Mød underviserne bag kølekurserne på MSK

De køletekniske kurser som beskrevet ovenfor faciliteres af Peter Hørning, faglærer og kølemontør, samt Morten Mandrupsen, lektor og civilingeniør, på Maskinmesterskolen København (MSK). Nedenfor kan du læse mere om undervisernes faglige profiler.

Peter Hørning

Peter Hørning har mange års praktisk og teoretisk erfaring med opbygning, fejlfinding og servicering af store og små køle- og varmepumpeanlæg. Peter har siden 2013 været ansat på MSK, hvor han er underviser og er laboratorieansvarlig for skolens køle- og varmepumpe laboratorie. 

Peter har gennem årene på MSK undervist maskinmester-studerende, kursister i F-gas kategori II, og AT type 1 certifikater samt særligt tilrettelagte køle/ varmepumpe kurser for forskellige kunder.  

Peter er desuden forfatter til lærebogen Køleanlæg og varmepumper, som benyttes af mange kursussteder og undervisningsinstitutioner.

Har du brug for en kompetenceafklaring eller har du spørgsmål til et af kølekurserne, kontakt Peter Hørning på tlf.: +45 78 74 56 83 eller mail: pho@msk.dk.

Morten Mandrupsen

Har du brug for en kompetenceafklaring eller har du spørgsmål til et af kølekurserne, kontakt Morten Mandrupsen på tlf.: +45 78 74 56 79 eller mail: mnma@msk.dk.

KØLEBRANCHENS MILJØORDNING

Har du spørgsmål til vores kurser eller tilmelding?

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål til vores kurser enten på tlf.: +45 78 74 56 00, info@msk.dk eller via nedenstående kontaktformular.

Ansøg om kølecertifikat

Er du uddannet maskinmester, kan du her ansøge om at få et kølemonteringscertifikat. Du finder skemaet nedenfor “Hent skema”, som efterfølgende skal uploades under “Upload skema”.

TILMELD DIG TIL ÅBENT HUS
TILMELD DIG TIL ÅBENT HUS

Find mere information om hvordan og hvornår, du kan besøge os.

TILMELD ÅBENT HUS
TILMELD ÅBENT HUS