Maskinmesterskolen Københavns hovedafdeling

Lyngby er en studieby, hvor mange af Danmarks uddannelser har til huse. På MSK i Lyngby har vi vores skole og lokaler helt for os selv og nyder godt af at dyrke et sublimt fællesskab, hvor forskellighed blandt de studerende ses i alle afskygninger.

Her på vores hovedafdeling får du alle oplevelserne ved gå på en videregående uddannelse, hvad end du søger nye faglige, spændende udfordringer, sociale arrangementer eller studenterforeningsliv og -udvalg.

Et rart sted at være er et rart sted at lære.

Ambassadørkorps

Vores ambassadørkorps hjælper potentielt kommende studerende med at blive afklaret om deres uddannelsesvalg. Det er vigtigt at kommende studerende kan få råd og sparring fra en, der allerede har foretaget det uddannelsesvalg, de overvejer.

Ambassadørkorpset deltager ved alle vores åbent hus-arrangementer, står for vores sociale medier og rundviser på vores skole.

Årligt er der mulighed for at tilmelde sig som ambassadør og gøre en forskel for dem, der står over for et uddannelsesvalg.

Udvalg og foreninger

Studieforeningen er med til at skabe et godt studiemiljø. De studerende på Maskinmesterskolen København har en studieforening, som dels repræsenterer de studerende eksternt, dels varetager interesserne på selve skolen, hvor studiemiljøet har førsteprioritet.

Studieforeningen har kontakt med faglige foreninger, fonde og ikke mindst studerende fra andre skoler – og driver tillige fredagsbaren ‘Maskinen’, der har til huse i underetagen. Repræsentanter for de studerende deltager i skolens bestyrelse, studienævn, forskellige udvalg og andre bestyrelsesaktiviteter indenfor skolens rammer.

Studieforeningen fik som eksempel i 2023 et årligt tilskud på 14.921 kroner fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Maskinen – stedet vi mødes

Studieforeningen driver den hyggelige og velindrettede fredagsbar Maskinen, som åbner hver fredag eftermiddag og lukker, når festen ender. Maskinen holder også åbent til arrangementer på skolen som fx Åbent Hus og studiestart.

I fredagsbaren er der ikke kun mulighed for at drikke øl og andre læskende drikke, men også for at spille diverse brætspil, bordfodbold og bordtennis. Studerende er velkommen til at anvende Maskinens faciliteter i dagligdagen, når der er pause mellem lektionerne.

Maskinen råder desuden over en projektor, et godt lydanlæg samt intelligent lys, som muliggør farveskift alt efter lokalets anvendelse.

Studiehåndbogen

Vi henviser desuden til Studiehåndbogen, hvor du som studerende og kommende studerende kan få svar på rigtig mange af dine spørgsmål. Studiehåndbogen

Faciliteter

Parkering: Der er gratis parkering foran skolen og langs Gyrithe Lemches Vej.

Kantine: Skolens kantine har et stort udvalg af mad og drikke. Det er også muligt spise medbragt mad i kantineområdet, der er placeret i Maersk Salen.

Faglige faciliteter: Vi har tekniske og teoretiske værksteder, maskiner, laboratorier, simulatorer, robotter samt indbydende teorilokaler.

Studievejledning, undervisere, rektor

MSK er et godt sted at lære og et rart sted at være. Det er et motto, vi forsøger at efterleve hver dag i kontakten med vores studerende.

Rektors dør er altid åben, studievejledningen kan hjælpe dig med udfordringer på studiet, og vores undervisere er her for at få dig godt igennem det faglige stof med udgangspunkt i dig og dine medstuderende.

At starte på MSK i Lyngby

Vores hovedafdeling har også det største antal nye studerende pr optag. Baggrunde og aldre er forskellige for vores studerende. Din uddannelsesbaggrund er bestemmende for, hvilket modul, du starter på.
I Lyngby har du mulighed for både at starte på:

M1 hvert semester (både forår og efterår)

Adgangskursus hvert semester (både forår og efterår).

Læs mere om Adgangskurset her:

(M4 hvert semester (både forår og efterår)

Ved hver opstart er der en grundig introduktion til din kommende hverdag som studerende på MSK, sociale arrangementer og mulighed for støtte f.eks. i form af SPS og studievejledning.

Vil du møde os?

Vi afholder Åbent Hus to gange om året, men kan du ikke vente med at se skolen, møde studerende og undervisere, er du altid velkommen til at booke en rundvisning med en af vores ambassadører.

Book en rundvisning her:

TILMELD DIG TIL ÅBENT HUS
TILMELD DIG TIL ÅBENT HUS

Find mere information om hvordan og hvornår, du kan besøge os.

TILMELD ÅBENT HUS
TILMELD ÅBENT HUS