EL10.jpg

Om skolen

Maskinmesterskolen København ligger på Gyrithe Lemches Vej i Lyngby, nord for København, hvor vi er tæt på DTU Campus. Beliggenheden er ideel for det faglige miljø, da vi bogstavelig talt har en række af vores samarbejdspartnere i baghaven. Det sikrer en relevant forskningsmæssig tilknytning til uddannelsens vigtigste fagområder.

Som skole har vi holdt os tættere på virkeligheden end de fleste andre uddannelsesinstitutioner siden uddannelsens start i 1874 og institutionens i 1890. Og selvom vi har rundet de 100, er vi stadig både ambitiøse, aspirerende og nysgerrige. Faktisk har vi aldrig været mere aktuelle, end vi er nu: Vores optag er støt stigende, ligesom efterspørgslen på vores kandidater i erhvervslivet.

På MSK er vi stolte af, at vi er efterspurgte ud over alle grænser i erhvervslivet. Og det er bogstaveligt talt. For både herhjemme og uden for landets grænser er der rift om den unikke kombination af teoretisk indsigt, praktisk håndelag, handlekraft og snilde, der kendetegner MSK’ere – både studerende, undervisere og dem, der virker i erhvervslivet.

Som studerende på MSK får du stor glæde af engagerede undervisere, nogle af landets bedste undervisnings-, værksteds- og laboratoriefaciliteter og det levende studiemiljø på skolen og på DTU Campus.

Velkommen til en innovativ og fremtidsorienteret skole!

ERIK ANDREASSEN

• Maskimesterskolen Københavns historie

Den 30. marts 1874 fik Danmark sin første lov om uddannelsen af maskinister. Den omfattede både almindelig maskinisteksamen og udvidet maskinisteksamen.  Adgangskravet var, at man skulle have arbejdet på et maskinværksted eller passet en skibsdampmaskine i et år.

Denne uddannelsen blev iværksat på Kjøbenhavns Navigationsskole der modtog statstilskuddet, og indtil 1890 skete det på en særlig afdeling, samtidig med at der eksisterede flere private uddannelsessteder i København. I 1888 fik uddannelsen sin første egentlige fælles lærebog der var om dampmaskiner.

I 1890 ophørte uddannelsen på Navigationsskolen, hvorefter uddannelsen kun skete på de private skoler der blev starten på den skole vi kender i dag, idet de 16 år senere blev samlet på adressen Nørrebrogade 13 under navnet Kjøbenhavns Maskinistskole. Uddannelsens første lærebog i forbrændingsmotorer kom 1912, og skolen uddannede både maskinmestre og elinstallatører, deraf navneskiftet til Københavns Maskinmester- og Elinstallatørskole.

I 1943 flyttede skolen ind i en nybygning på Jagtvej 163, og i 2005 flyttede skolen videre til et lejemål på DTU i Lyngby hvor der også var værkstedsuddannelse og forberedelseskursus. Samme år skete den sidste største ændring af maskinmesteruddannelsen, da den blev organiseret som en Professionsbacheloruddannelse, hvorefter uddannelsens officielle navn er Professionsbachelor i Maritim og Maskinteknisk Ledelse og Drift, eller blot titlen Maskinmester. På engelsk er titlen Bachelor of Technology Management and Marine Engineering. Dermed er uddannelsen lagt i rammer der sikrer international anerkendelse og fortsat udvikling.

I 2008 ophørte skolen med at udbyde elinstallatøruddannelsen i forbindelse med etableringen af Københavns Erhvervsakademi, hvorefter navnet blev ændret til Maskinmesterskolen København (MSK), der i 2017 flyttede til Gyrithe Lemches Vej 20 i Lyngby i eget nybyggeri med værkstedsskole, undervisningsfaciliteter og laboratorier.

Maskinmesterskolen Københavns adresse tæt på DTU og TEC`s elektrikeruddannelse er ideelt for det faglige miljø. Skolen har dermed en række gode og vigtige samarbejdspartnere som naboer. Det muliggør en relevant forskningsmæssig tilknytning til uddannelsens vigtigste fagområder og et godt samarbejde om forberedelseskurser og optag af nye studerende. Ligeledes giver det de studerende mulighed for at deltage i studiemiljøet omkring DTU Campus