Maskinmester Kalundborg

Fra januar 2023 kan du også læse til maskinmester i Kalundborg. Maskinmesterskolen København har nemlig åbnet en ny afdeling, som gør det muligt for dig at læse fra 4. semester og frem til 9. semester, hvor maskinmester uddannelsen afsluttes. Vi starter M4 op hvert år i januar.

Vi har gjort det muligt for kommende studerende at uddanne sig til maskinmester i deres lokalområde, og skabe en større tilknytning til virksomhederne og det lokale erhvervsliv.

Maskinmesteruddannelsen er placeret hos EUC Nordvestsjælland Processkolen i Kalundborg, som har adresse på Rynkevangen 7, 4400 Kalundborg.

Studieboliger i Kalundborg

Det er muligt at få en studiebolig i Kalundborg under din uddannelse. Læs mere om dine muligheder hos Kalundborg Kollegiet her:

Biotekbyen Kalundborg

I og med at uddannelsesinstitutioner, virksomheder og offentlige institutioner samarbejder på tværs i Biotekbyen Kalundborg, kan du som maskinmesterstuderende forvente, at der kommer virksomhedsbesøg, projektsamarbejder, gæsteforlæsninger, mentorforløb og praktikperioder under dit studie med lokale virksomheder.

Du bliver samtidig en del af et spændende og helt særligt studiemiljø, hvor der er en tæt kontakt med repræsentanter fra virksomhederne i Biotekbyen, medstuderende og ikke mindst undervisere. I Biotekbyen Kalundborg tror på, at;

“Vi kender hinanden. Vi hjælper hinanden. Og vi bekymrer os for hinanden.”

Læs mere om Biotekbyen Kalundborg her:

Optagelse og adgangskrav

Det er kun muligt at starte på 4. semester af maskinmesteruddannelsen i Kalundborg.

Derfor skal du som ansøger enten have en gymnasial baggrund kombineret med en relevant relevant erhvervsuddannelse á minimum 3 års varighed (fx EUX). Du kan også søge ind på uddannelsen med en relevant erhvervsuddannelse á minimum 3 års varighed suppleret med matematik, engelsk, dansk og enten fysik eller kemi geovidenskab eller bioteknologi (to af fagene på mindst B-niveau og de resterende på C-niveau). Hvis du mangler at gennemføre et eller flere af disse fag, kan du læse Adgangskurset på DTU på seks måneder, og efterfølgende starte på maskinmesteruddannelsen i Kalundborg.

Nedenfor finder du en samlet liste over relevante erhvervsuddannelser i henhold til maskinmesteruddannelsen.

Har du spørgsmål til optagelse eller adgangskrav til maskinmesteruddannelsen, kan du enten skrive, ringe eller booke en samtale hos studievejledningen på Maskinmesterskolen København. De står klar til at hjælpe dig.

Jobmuligheder i Kalundborg

Som maskinmesterstuderende i Kalundborg bliver du en del af et spændende uddannelsesmiljø i Biotekbyen Kalundborg. Her samarbejder uddannelsesinstitutioner, virksomheder og offentlige institutioner på tværs om at styrke byens industri, uddannelsesmuligheder og ikke mindst det grønne samarbejde.

Novo Nordisk Kalundborg – verdens største insulinfabrik – og Novozymes – verdens største enzymproduktion – er begge en del af Biotekbyen Kalundborg. Nedenfor kan du se en spændende film om, hvad en færdiguddannet maskinmester laver hos henholdsvis Novo Nordisk og Novozymes. Derudover kan du se en film fra Nordic Oilwell Varco, som også er beliggende i Kalundborg.

Læs mere om Novo Nordisk Kalundborg her: Novo Nordisk Kalundborg

Hos Ørsted kan du blive maskinmesteraspirant hos Ørsted på Asnæsværket, hvor du bliver en del af et ungenetværk på tværs af Ørsteds lokationer, og du får tildelt en buddy, som skal sikre din udvikling under din uddannelse.

På Asnæsværket vil du arbejde med – og lære fra – nogle af Danmarks dygtigste kolleger indenfor kraftværker, fjernvarme og grøn energi. Værket leverer fjernvarme og el fra træflis, der er bæredygtighedscertificeret, til lokalområdet, og har Carbon Capture på vej. Derudover leverer værket også procesdamp til store omkringliggende virksomheder såsom Novo Nordisk. Asnæsværket indgår som en del af partnerskabet ’Kalundborg Symbiose’.

Læs mere om at være maskinmester hos Ørsted her.

Novo Nordisk

NovoZymes

National Oilwell Varco – NOV Flexibles

TILMELD DIG TIL ÅBENT HUS
TILMELD DIG TIL ÅBENT HUS

Find mere information om hvordan og hvornår, du kan besøge os.

TILMELD ÅBENT HUS
TILMELD ÅBENT HUS